Ljudje se pogosto sprašujemo, kako priti do prave oz. želene oblike postave?

 

Odgovor ni preprost, a boste pri nas našli tisto, kar si želite in potrebujete.

Obstaja namreč veliko načinov oblivanje postave, odvisno od tega, ali želite pridobivati mišično maso, ali pa vas moti kakšen gram maščobe.

 

Človeško telo je sestavljeno iz mišic, kosti, živčevja, notranjih organov in iz maščobne mase. Maščobna masa je ena od značilnosti človeškega telesa, ki opisujejo njegovo sestavo in obliko. Med značilnosti telesa štejemo tudi obsege rok, nog in trupa, premere med kostmi, mišično maso, telesno težo in dolžinske mere telesnih okončin. Največkrat se pri oceni sestave telesa osredotočimo ravno na merjenje maščobne mase, saj je le-ta v prevelikem odstotku razlog za zdravstvene težave, slabše funkcionalne in motorične sposobnosti posameznika ter večjo možnost nastanka mehanskih poškodb skeleta. Na odstotek telesne maščobe vplivajo genotip, starost, spol, konstitucijski tip, prehranjevalne navade, bolezen, duševni mir in napetost ter telesne dejavnosti posameznika.

Uživajte uravnoteženo prehrano, ki jo lahko obogatite z zmerno telesno dejavnostjo.

 

Najboljši način za izgorevanje maščob (če je to tisto, kar želite), so kardio vadbe. Obstaja sicer več kardio športnih dejavnosti, zato je pomembno, da izberete tisto, ki ustreza vam.

 

Sem se uvrščajo tudi kardionaprave na fitnesu (tekalna steza, kolo, stepper, veslač, eliptik) in različne aerobne skupinske vadbe, ki jih najdete pri nas.

Pri teh dejavnostih je potreben napor in veliko kisika, zaradi česar poleg ugodnih učinkov na zdravje porabljamo tudi veliko kalorij in lahko uspešno hujšamo.

To pomeni, da je intenziven trening z utežmi prav tako koristen za srce, kot aerobna kardio vadba.

 

  Oblikujte svojo postavo pri nas:

 

KONTAKTNE INFORMACIJE

Mega Center d.o.o.
Savska cesta 34
4000 Kranj
04 20 20 800
051 441 963
info@megacenter.si
  www.megacenter.si

 

Davčna št. SI74727958

 

 

 

 

Matična št.: 3728650000

 

Mega Center je zavezanec za DDV.

 

KJE NAS NAJDETE?