FENOMEN SKUPINSKA VADBA?

Fenomen se imenuje SKUPINSKA VADBA. Če ste že slišali za ta izraz in bili prepričani, da gre samo še za eno zvrst aerobike, ste se močno ušteli.

Pri skupinskih vadbah zasledimo mnogo večji poudarek na vzpodbujanju in motiviranju vadečih. Skupinsko okolje namreč pripomore k večji motiviranosti vadečih pri izvajanju vaj, vzdržuje nivo energije na konstantno višji ravni in zagotavlja prijetno doživetje. Skozi dinamično interakcijo z vadečimi, lahko tako na ta način dejavnosti, kot so samoobramba, kolesarjenje ali celo dvigovanje uteži, izvajamo v skupinskem formatu v dvorani za aerobiko.

Sam nabor zvrsti skupinskih vadb je izredno širok, tako da lahko vadečim zagotovi dosego slehernega razultata, bodisi tonizacijo in razvoj mišic ali izboljšanje zmogljivosti srčno-žilnega sistema. Poznamo širok spekter vadb, od vadb z navdihom yoge, ki se osredotočajo na milejše, nizkoodbojne vaje, do visoko energičnih 'seans' s prostimi utežmi, ki kombinirajo aerobne principe treninga z dvigovanjem uteži, s čimer vadeči oblikujejo telo in razvijajo mišično vzdržljivost. Poznamo celo skupinsko kolesarjenje, ki vam bo pripomoglo k potrošnji do 800 kcal, v samo 40–50 minutah vadbe. Tudi če imate kakršne koli drugačne cilje na področju fitnesa, ste lahko prepričani, da obstaja zvrst skupinske vadbe, ki vas bo popeljala do zastavljenih ciljev.

Skupinska vadba kot vadbeni koncept, niti ni povsem nov na tržišču fitnes storitev. Njeni začetki segajo v zgodnja 90' leta, ko je Johny G., idejo o skupinskem kolesarjenju v skupnem prostoru (Spinning), pretvoril v instant svetovno uspešnico. Billy Blanks, svetovno uveljavljeni mojster borilnih veščin, ravno tako spada med pionirje ustvarjalcev skupinskih vadb. S predstavitvijo Tae Bo-ja – skupinsko vadbo s primesjo borilnih veščin, je v 90' dobesedno zastrupil najprej Hollywood in ZDA, nato pa še preostali del sveta.

Danes je koncept skupinske vadbe uveljavljen kot dinamičen in rezultatsko orientiran vadbeni koncept. Obstajajo tudi indikatorji, da postaja iz dneva v dna bolj popularen. Samo v Avstraliji npr. se je stopnja obiska skupinskih vadb v zadnjih nekaj letih povečala za 300%. Po opravljenih raziskavah se je celo izkazalo, da skupinske vadbe ne samo izboljšujejo fizične lastnosti vadečih, temveč jih tudi vzdržujejo mentalno in emocionalno zaprisežene, oz. po domače povedano, jih 'zasvajajo'.

 

CENIK »Dobrodošli torej v svet skupinskih vadb!

 

Navodila za vadbo:

  • vedno vadimo v čisti športni obutvi,
  • pomembno je, da na vadbo prihajamo točno , saj je ogrevanje eden najpomembnejših delov dobre vadbe,
  • uporaba brisačke na vadbi je obvezna- možna izposoja na recepciji centra,
  • skrbimo za red in čistočo v garderobah in dvorani,
  • vedno pospravimo rekvizite za seboj,
  • priporočljivo je imeti vsaj 0,5 l tekočine s seboj,
  • dve uri pred vadbo ne jemo, med vadbo ne žvečimo žvečilnih gumijev,
  • v primeru slabega počutja oz. bolezni ne vadimo,
  • pri posebnih programih (mega nosečka) je pregled (posvet pri zdravniku) pred začetkom vadbe obvezen,
  • vadimo na lastno odgovornost.

 

KONTAKTNE INFORMACIJE

Mega Center d.o.o.
Savska cesta 34
4000 Kranj
04 20 20 800
051 441 963
info@megacenter.si
  www.megacenter.si

 

Davčna št. SI74727958

 

 

 

 

Matična št.: 3728650000

 

Mega Center je zavezanec za DDV.

 

KJE NAS NAJDETE?