MC Kranj
04 20 20 800 051 441 963 info@megacenter.si Facebook Savska cesta 34, 4000 Kranj
Prošport
04 23 10 240 031 362 629 info@prosport.si Facebook Jernejeva ulica 12, 4000 Kranj
Fitnes King
030 267 965 info@fitnesking.si Facebook Cesta Staneta Žagarja 71, 4000 Kranj

Kranj: 051 441 963 | Prošport: 031 362 629 | Fitnes King030 267 965

Izberite si FITNES

h5

Kar na 650 m2 ponuja kakovostno TechnoGym opremo in je prava poslastica za moške kot tudi ženske. Za vse tiste, ki ne marate vodenih vadb in težite k individualni vadbi. Naprave so pod strokovnim vodstvom razporejene tako za oblikovanje telesa kot tudi za razvijanje moči – kardio in isotonične naprave oz. trenažerji. Prostor je zračen, dobro osvetljen in čist. Naprave so razmaknjene, da omogočajo prosto gibanje po prostoru in za vašo kontrolo izvajanja gibov, smo na steno obeslili tudi ogledala. Na voljo so vam tudi vrhunski fitnes inštruktorji in program osebnega trenerstva, saj boste pod strokovnim vodstvom dosegali boljše rezultate in pravilnost izvajanja vaj.

Velikost fitnesa je 300 m2  Prostor je zračen, dobro osvetljen in čist. Kakovostne TechnoGym naprave so razmaknjene, da omogočajo prosto gibanje po prostoru in za vašo kontrolo izvajanja gibov, smo na steno obesili tudi ogledala. Na voljo so vam tudi vrhunski fitnes inštruktorji in program osebnega trenerstva, saj boste pod strokovnim vodstvom dosegali boljše rezultate in pravilnost izvajanja vaj.

Fitnes v celoti zajema 300m2 in zajema, velik fitnes prostor in manjšo sobo za raztezanje. Vsi tisti, ki našega fitnesa še niste uspeli obiskati, lahko naš fitnes preizkusite popolnoma brezplačno in to kar cel teden.
Naš cilj je strankam ponuditi dobro opremljen, urejen in čist fitnes, po neverjetno nizki ceni. V vadbenem delu fitnesa se nahajajo naprave znamke Life fitness, katera velja za eno boljših znamk v Evropi. Izbira naprav je pestra in raznolika, prav tako, pa fitnes na vsake toliko časa popestrimo s kakšno novo napravo.

Po končanem treningu vam za piko na i, naši receptorji lahko pripravijo hladen proteinski napitek ali pa si v našem samopostrežnem hladilniku postrežete s kakšno drugo športno pijačo. Ne manjka pa tudi proteinskih prigrizkov, kot so razne čokoladice, piškoti, palačinke in drugo.

1000
Skupaj fitnesa kar m2
27

Kardio naprave

50

Trenažerji

50

Proste uteži

ZAKAJ V FITNES

Se odločate za obisk fitnesa?

Včasih so dejali, da je bolj zdravo teči v mestnem vrvežu in prometu, kot pa se potepati po ulicah in si nabirati odvečne kilograme. Zaradi vse večjega pojava škodljivega ozona in ustvarjanja ogljikovega monoksida v urbanih naseljih ter zaradi omejenih možnosti gibanja v naravi, je tempo življenja narekoval gradnjo športnih dvoran, pomanjkanje prostora v večjih mestih in podjetniško razmišljanje pa so pripeljali do dejavnosti v prirejenih prostorih – fitnes centrih.

Fitnes tako združuje znanje fiziologije in vadbe za moč, ter izrablja spoznanje, da je za lepo oblikovano mišično telo potrebna specifična vadba z določenimi bremeni. Zato k fitnesu in delu s trenažerji ne prištevamo samo športne in razvedrilne igre, značilne za zaprte prostore, ampak celoten sklop gibalnih aktivnosti, tudi v naravi, ki so usmerjene predvsem v sprostitev, zadovoljstvo, izboljšanje in vzdrževanje vseh funkcionalnih sposobnosti, kar vse skupaj vpliva tudi na zdravje.

 

SPLOŠNA NAVODILA

Ogrevanje in vaje za gibljivost

Za ogrevanje naj bi porabili približno 10 do 15 min na kardio napravah in tako pripravili srčno-žilni in dihalni sistem za poznejše večje obremenitve. Izogibajte se vajam, ki zahtevajo preveliko hitrost in moč. Najprimernejša je vožnja s kolesom, tek na tekoči stezi, tek na smučeh. Po končanem ogrevanju sledi stretching oziroma vaje za splošno gibljivost. Uporabljamo jih za zvečanje gibljivosti sklepov in zmanjšanje možnosti mišičnih poškodb. Šele nato pride na vrsto glavni del vadbe na trenažerjih.

 

Načela za pravilno vadbo

  1. Vsak trening začnite z ogrevanjem in končajte z umirjanjem
  2. Pogosto spreminjajte sklope vaj, da ne pride do zasičenosti.
  3. Ne mislite le na mišično moč, ampak tudi na gibljivost v sklepih, kar pomeni, da z vajami krepimo mišice in jih raztezamo.
  4. Z določeno mišično skupino delajte do trenutne utrujenosti.
  5. Ko vaje ne morete več izvajati tehnično pravilno, prekinite z delom.
  6. Določanje števila ponovitev in serij pa se običajno prepušča trenerju, ki na vašo željo pripravi program.

Kardio trenažerji

Z vadbo na kardio napravah krepimo srce, ožilje in dihalne poti. S tovrstno vadbo povečamo telesno vzdržljivost in učinkovitost. Naprave so opremljene z računalniško opremo, ki omogoča, da si intenzivnost vadbe prilagodite svojim željam in sposobnostim.

Izotonični trenažerji

Z vadbo na trenažerjih utrjujemo in oblikujemo posamezne skupine mišic. S tovrstno vadbo povečamo moč in elastičnost mišic ter njihovo vzdržljivost. Vadba za moč vpliva na koordinacijo in ravnotežje ter preprečuje poškodbe, do katerih bi lahko prišlo zaradi šibkih mišic.

Proste uteži

Ročke so namenjene za dokončno in izpolnjeno obliko telesa. Širok izbor različnih klopi, osi, raznih vadbenih nastavkov ter prostih uteži pa bo zadovoljil še tako zahtevne obiskovalce našega centra. Če si želite mišičasto, lepo oblikovano telo potem je Prošport pravi naslov za vas, saj namreč ne boste samo vadili, ampak uresničili svoj cilj!

Na koncu razteg

Pred in po vadbi si vzemite 5-10 minut, da se na začetku ogrejete in na koncu umirite in ohladite. Pri ogrevanju začnite s kratko hojo ali tekom na mestu. Nadaljujte z raztezanjem mišic, medtem vam srčni utrip naraste in mišice se počasi ogrejejo. Pri ohlajanju nekaj minut hodite, da vam srčni utrip počasi pade. Lahko pa se tudi raztezate.

OPREMA IN BONTON

Oblačila: oblecite tisto, v čemer se boste dobro počutili. Priporočamo lahka, bombažna oblačila. Prepovedana je vadba brez majic!

Športni copati: za vadbo v centru uporabljamo čiste športne copate. Prepovedana je vadba brez primerne obutve!

Brisača: položite jo na naslon ali na tisti, del orodja, na katerega se usedete ali uležete. Uporaba brisače je pri nas obvezna!

Plastenka ali bidon: da ne boste dehidrirani, med vadbo pijte veliko tekočine.

S svojo vadbo ne motimo ostalih obiskovalcev fitnesa.

Poslušamo navodila in nasvete vaditelja.

Ker vaje lahko delamo samo na enem trenažerju, ne zasedamo trenažerjev, ki jih ne uporabljamo – naj ta čas vadijo ostali obiskovalci. Vsi bomo prišli na vrsto.

Skrbimo za red in čistočo v prostorih fitness studiu, garderobah in sanitarijah.

Ne uporabljamo močnih parfumov, ker vonj lahko moti druge obiskovalce.