MC Kranj
04 20 20 800 051 441 963 info@megacenter.si Facebook Savska cesta 34, 4000 Kranj
Prošport
04 23 10 240 031 362 629 info@prosport.si Facebook Jernejeva ulica 12, 4000 Kranj
Fitnes King
030 267 965 info@fitnesking.si Facebook Cesta Staneta Žagarja 71, 4000 Kranj

Kranj: 051 441 963 | Prošport: 031 362 629 | Fitnes King030 267 965

Zdravilni učinek dotika z masažami v naših centrih

h5

Za sprostitev in boljše počutje

Tudi sproščanje igra pri dobrem počutju veliko vlogo. V našem Mega Centru Kranj ali Mega Centru Prošport – središču dobrega počutja boste to lahko dosegli z jutranjimi ali večernimi tretmaji masaž, ki se po želji lahko začnejo s sprostitvijo v savni.

Posamezne vrste masaž se med seboj razlikujejo predvsem po intenzivnosti na določenem delu telesa in namenu, ki ga želimo z masažo doseči. Svetujemo, da si ogledate posamezne vrste masaž in se odločite za tisto, ki je najbližje vašim potrebam.

051 441 963

Mega Center Kranj

Rezervirajte si svoj termin

Masaže izvajamo v Mega Centru Kranj ter v Mega Centru Prošport.

031 362 629

Mega Center Prošport

Sproščanje in zniževanje krvnega tlaka

Masaža je spretnost, ki se je lahko vsakdo nauči, saj je v bistvu nekaj, kar nagonsko počnemo vsi. Če smo utrujeni ali če se nas loteva glavobol, se gladimo po čelu, če hočemo potolažiti otroka, ga potrepljamo po rami, prijatelja primemo za roko in boleče mesto samodejno podrgnemo.

Za utemeljitelja klasične masaže velja Šved Per Henerik Ling (1776-1839). Razvil je tehniko, ki jo danes imenujemo švedska masaža. V njej je združil svoje znanje o gimnastiki in fiziologiji ter kitajske, egipčanske, grške in rimske tehnike.

To je masaža celega telesa, kjer gre za sistematično obliko dotikanja, ki vzbuja ugodje in izboljšuje zdravje. Zajema masažne tehnike gladenja, gnetenja, vtiranja, udarjanja in tresenja. Učinki masaže so telesne in duševne narave. Z masažo izboljšujemo splošno počutje, vplivamo na kožo, skeletne mišice, krvni obtok, tok limfe, sklepe in obsklepne mišice, podkožno maščobno tkivo, živčni sistem in na duševno počutje.

Masaža vam z močnejšo masažno tehniko povrne elastičnost, boljšo prekrvavitev in tonus vaših mišic in kože.

Primerna je za športnike kot tudi vse ostale s poškodbami nastalimi zaradi nepravilnih gibov, dela, športa ali rekreacije.

Klasična masaža je na severu Evrope zelo priljubljena pri odpravljanju bolečin, pri nas pa je cenjena predvsem zaradi sproščujočega učinka, čeprav tudi zdravilnega ne gre zanemariti. Ena izmed prednosti masaže je v tem, da jo je prav tako prijetno dajati kot prejemati. Dokazano je, da gladenje domače živali človeka sprošča in znižuje krvni tlak. Gladenje človeka ima enak učinek.

Popolna terapija relaksacije za dušo in telo

V kombinaciji masažnih tehnik in eteričnih olj telo spravimo v stanje popolnega miru in harmonije.

Eterična olja delujejo na vseh področjih: fizičnem, psihičnem, duhovnem in čustvenem. Telo čistijo preko limfnega sistema, sproščajo fizično in psihično napetost in uravnavajo misli.

Kitajska tradicionalna medicinsko manualno (ročna) masaža, kraljica vseh masaž

Združuje tehnike: klasične ročne masaže, refleksne masaže dlani in stopal, shiatsu masaže, masažo obraza, relaksacijsko masažo, anticelulitno masažo, športno masažo in ne nazadnje tradicionalno, cca pet tisoč let staro, tehniko kitajskega zdravljenja.

Tuina je starodavna oblika terapije, ki preprečuje in zdravi bolezni z uporabo manualnih metod oziroma ročnih tehnik, z namenom odpraviti zastoje v tokovih meridiana.

Zaradi svoje učinkovitosti je Tuina biser vzhodnjaške medicine. Tradicionalna kitajska medicina s ukvarja s človekom in njegovim fenomenom življenja, predvsem s stališča pretoka življenske energije, ki jo imenujejo Qi. To je energija, ki nas živi, ki je vseobsegajoča, povsod in v vsem. Dana nam je z rojstvom, vdihujemo jo z zrakom, uživamo s hrano, se kopamo z njo v vodi in jo črpamo iz toplote in svetlobe sonca. Poti po katerih se energija pretaka imenujemo meridiani in potekajo vzdolž celega telesa. Skozi telo teče šest parov meridianov in en par središčnega kanala.Vsak meridian oskrbuje z energijo odgovarjajoč organ. Človek je zdrav, kadar so energetski kanali popolnoma prehodni in kadar sta meridiana v paru med seboj usklajena.

Namen TUINA masaže je odpravljanje vzrokov nastale bolezni, ki so jo povzročili zunanji ali notranji faktorji ali kombinacija enih in drugih.

Pred vsemi temi dejavniki in stresom se telo samodejno brani in s tem povzroči blokade v pretoku energije in kasneje povzroči bolečine, okvare posameznih organov, zmanjšuje se imuniteta in pojavi se bolezen.

TUINA masaža je tehnika ptiskanja, gladenja, stiskanja in pritiskov na akupresurne točke z namenom odstraniti blokade v pretoku energije, in telesu omogočiti, da ponovno ustvari ravnovesje in s tem prepreči proces nastajanja bolezni. V primeru, da je bolezen že nastala, terapevt krepi ali sprošča energijo, jo razporeja znotraj telesa in tako ponovno vzpostavlja ravnovesje. Le, ko je naše fizično telo uravnoteženo in zdravo, so zdrava tudi naša čustva in misli.

S pomočjo TUI-NA masaže delujemo na telo preventivno, zelo uspešna pa je tudi pri hitrejšem okrevanju po poškodbah, v lajšanju bolečin in odpravljanju različnih depresivnih stanj in posledic stresa.

Sama tehnika dotika in posebnih gibov je zelo prijetna in sproščujoča in pomaga preprečiti ali odstraniti marsikatero težavo, ki nas ovira, da bi živeli in delali v harmoniji sami s seboj in svetom v katerem živimo.

Lepljenje s trakovi za podporo mišični funkciji

Terapija s kineziološkimi trakovi je napredna tehnika lepljenja posebnih trakov za podpiranje mišičnih funkcij. Terapija učinkuje zlasti pri izboljšanju mišičnih funkcij, izboljšanju kroženja telesnih tekočin, zmanjšuje in odpravi bolečine in učvrstitvi funkcije sklepov.