MC Kranj
04 20 20 800 051 441 963 info@megacenter.si Facebook Savska cesta 34, 4000 Kranj
Prošport
04 23 10 240 031 362 629 info@prosport.si Facebook Jernejeva ulica 12, 4000 Kranj
Fitnes King
030 267 965 info@fitnesking.si Facebook Cesta Staneta Žagarja 71, 4000 Kranj

Kranj: 051 441 963 | Prošport: 031 362 629 | Fitnes King030 267 965

Savne lahko obiskujete v dveh centrih

h5
Splošne savne v Mega Centru Kranj pričnejo obratovati s 1. oktobrom. Splošne savne v Mega Centru Kranj pričnejo obratovati s 1. oktobrom.
Savna MC Kranj

V Mega Centru Kranj savne obratujejo:

Ponedeljek- petek 9:00-23:00
sobota 9:00-22:00
nedelja 9:00-22:00

MOČ DIŠAV

Aromaterapija je ena od alternativnih oblik zdravljenja in terapije, kjer se uporabljajo eterična olja. S pomočjo teh olj izboljšamo zdravje, telesno in duhovno vitalnost. Skozi vohalni sistem človeka vonjave vplivajo na možgane. Različni vonji pomagajo telesu k sprostitivi in splošnemu dobremu počutju. Tako kot na nas lepo in dobro vplivajo parfumi, ravno tako na nas prijetno vpliva vonj, ki ga dodamo prostoru, ko gremo na primer v savno. Poleg prijetnega učinka savne in visoke temperature, z aromo dosežemo še večji učinek. Pri tem moramo predvsem paziti, da so nam dišave prijetne in všečne. Kakršno koli posiljevanje z aromami, ki so za nas neprijetne ima lahko ravno nasprotni učinek.

 

Urnik aromaterapij:

Ponedeljek

Torek

Sreda

Četrtek

Petek

Sobota

Nedelja

Razstrupimo telo, izboljšajmo krvni obtok in okrepimo imunski sistem

V primerjavi s finsko (klasično) savno in turško savno (parno kopeljo)pridobiva infrardeča savna na veljavi šele v zadnjem času in je marsikomu manj znana oblika uporabe savne.

finski savni se s pomočjo grelcev segreva zrak v prostoru, v turški savni pa se prostor ogreva s paro. To pomeni, da obe različici savne telo segrevata od zunaj navzven, medtem ko je prednost infrardeče savnenjena sposobnost, da posameznika v njej ogreva neposredno (od znotraj navzven).

Infrardeča toplota se vsrka od 4 do 5 cm globoko v človeško telo in tako segreva področje, kjer se nahaja največji delež maščobnih oblog. Poleg tega z obiskom infrardeče savne pospešujemo razstrupljanje telesa, izboljšujemo krvni obtok ter krepimo imunski sistem.

Vodna postelja ima številne ugodne vplive na zdravje in dobro počutje. Priporočajo jo številni zdravniki in je zelo primerna za ljudi z bolečinami v hrbtenici , križu in ramenih, ker ni točkovnih obremenitev se prilagaja telesu in ga podpira v pravilni legi. Tudi toplota postelje pozitivno vpliva na naše zdravje in počutje.

Vodna postelja je zagotovo najudobnejša. popolnoma se prilagaja telesu, kakorkoli se obrnemo je udobna. Telo podpira tam kjer je to potrebno in se ugrezna tam kjer se mora – ramena boki. Nikoli ne žuli in ne prihaja do točkovnih obremenitev, kjer nastaja slaba prekrvavitev.

 

V wellnesu Mega Center Kranj vam nudimo kotiček z dvema vodnima posteljama, kjer se boste razvajali tako mentalno kot fizično.

 

Znana je tudi pod imenom parna savna

Temperatura v turški savni ni tako visoka kot v finski, za želene učinke in dobro počutje je dovolj od 45 do 55 stopinj Celzija. Veliko višja pa je relativna vlažnost zraka, ki je med 40 in 65 odstotki.

Zaradi visoke vlažnosti in arom olj, ki se pogosto uporabljajo v parni kopeli, neverjetno pozitivno vpliva na dihala (inhaliranje). Toplota pospeši cirkulacijo v telesu, kar blagodejno vpliva na sprostitev napetosti v mišicah, para pomaga odpreti pore in s tem pripomore k naravnemu čiščenju kože, ki postane nežna in gladka.

Ta učinek lahko še povečamo s tem, da uporabimo morsko sol s katero natremo telo in s tem naredimo nežni piling kože. Sol po končanem savnanju speremo.

BIO-finska savna je mehkejša oblika klasične finske savne

Temperatura zraka do 60 °C in vlaga okrog 45 % ustvarita prijetno klimo in obremenitev krvnega obtoka je v bio savni manjša.

Suha finska savna je najbolj vroča od vseh savn

Temperatura med 70 do 100 stopinj Celzija in okoli 10% vlažnosti. Vlažnost lahko povečujemo s polivanjem pregretih kamnov, kateri so položeni na peči. V vodo s katero polivamo kamne lahko damo aromatična olja in s tem tudi naredimo aromaterapijo.

Vroč zrak blagodejno deluje na sprostitev mišic in povzroča obilno potenje kar je odličen način pomlajevanja telesa in duha. Vročina tudi izboljša delo srca, pospešuje prekrvavljenost in preskrbo s kisikom v vseh mehkih tkivih, sklepih in hrbtenici, v času prehladnih bolezni varuje pred infekcijo, čisti kožo.

Poleg vseh naštetih učinkov savna tudi razveseljuje, preprečuje utrujenost in povečuje telesno zmogljivost.

Po savnanju je dober kratek tuš z mrzlo vodo ali uporaba ledu v ledeni sobi. Po kopeli je obvezen počitek in to minimalno 15 minut.

Finsko savno lahko uporabljajo zdravi ljudje, ki nimajo težav s srcem ali visokim krvnim tlakom.

Savna MC Prošport

V Mega Centru Prošport savne obratujejo:

PONEDELJEK – ČETRTEK: 9:00 – 20:30 / 22:30 (Skrajšan delovni čas velja v primeru Vip zakupa)

PETEK: 9:00 – 22:30

SOBOTA: 9:00 – 21:30

NEDELJA IN PRAZNIKI: 11:00 – 21:30

Za informacije o delovnem času savne se obrnite na recepcijo Mega Centra Prošport.

Za obisk savne nas predhodno pokličite na tel. št. 031 362 629.

INFRA SAVNA

Zmanjšuje utrujenost, sprosti um in telo ter odpravlja stres.

Povečuje vitalnost, fizično in psihično ravnotežje ter izboljšuje prožnost kože. Poškodbe mišic in vezi se bodo zaradi zdravilnega globinskega delovanja toplote hitreje odpravile. Infrardeča savna se pojavlja predvsem v zadnjem času. Uporabljajo jo v zdravstvene namene v zdraviliščih in bolnišnicah. Razlika med klasičnimi in infrardečimi savnami je v tem, da je pri klasičnih savnah prevodnik toplote zrak, pri infrardečih pa infrardeča toplota. Izločanje strupov v infrardeči kabini je trikrat večja kot v klasičnih savnah.

Naša infra savna sprejme do 2 osebi.

Aromatična savna

Aromatična savna deluje na enakem principu kot navadna finska, le z izjemo, da je zrak odišavljen z raznimi aromatičnimi dišavami.

Dišave blagodejno vplivajo na vaše razpoloženje, prav tako pa nekatere intenzivno očistijo dihalne poti in pomagajo do hitrejšega okrevanja pri raznih manjših dihalnih obolenjih.

Naša aroma savna sprejme od 4 do 6 oseb.

Finska savna

Finske savne predstavljajo tradicionalno obliko potenja.

Zaradi visoke temperature traja obisk savne med 8 in 15 minut, odvisno od počutja. Po potenju je priporočljivo, da telo ohladimo v hladni ali mlačni vodi. Med posameznimi obiski savne naj preteče najmanj 15 minut.

Naša finska savna sprejme od 10 do 12 oseb.

V teh časih, ko vam tempo življenja ne omogoča veliko prostega časa ter vam prizadeje obilo stresa, si lahko oddih in razvajanje privoščite v Wellness-u v Mega Centru, kjer vam ponujamo prijetno sproščanje v naših savnah.

Prepustite se blagodejnim užitkom vročega zraka, naslednji trenutek pa se že sproščate v masažnem bazenu. Med počitkom na udobnem ležalniku vas obišče terapevt ter vas povabi na aromaterapijo v finsko savno, kjer vam pričara izjemnost različnih arom. Po terapiji se ohladite s hladno prho ali kar z ledom v ledeni sobi, nato pa se napotite še v ostale savne, ki so vam na voljo (finska, bio-finska, turška in infrardeča). Na voljo vam je pa tudi jacuzzi.

Kadarkoli si zaželite, se lahko okrepčate s toplim čajem in vodo, ki so vam vseskozi na voljo v našem Wellness-u v Mega Centru! Posebnost saven v Mega Centru je, da izvajamo v njih tudi terapije.

Galerija splošnih savn