MC Kranj
04 20 20 800 051 441 963 info@megacenter.si Facebook Savska cesta 34, 4000 Kranj
Prošport
04 23 10 240 031 362 629 info@prosport.si Facebook Jernejeva ulica 12, 4000 Kranj
Fitnes King
030 267 965 info@fitnesking.si Facebook Cesta Staneta Žagarja 71, 4000 Kranj

Kranj: 051 441 963 | Prošport: 031 362 629 | Fitnes King030 267 965

Image Alt

Wellness

Privoščite si odmor

Ker se zavedamo kako dragocen je vaš čas, vam ga bomo pomagali kar najbolje izkoristiti in odkrili boste pravo sprostitev ter pomen besede wellness. V našem centru nudimo različne vrste masaž in več vrst savn (Finska, aromatična, infra ).

Finske savne predstavljajo tradicionalno obliko potenja.

Zaradi visoke temperature traja obisk savne med 8 in 15 minut, odvisno od počutja. Po potenju je priporočljivo, da telo ohladimo v hladni ali mlačni vodi. Med posameznimi obiski savne naj preteče najmanj 15 minut.

Naša finska savna sprejme od 10 do 12 oseb.

Aromatična savna deluje na enakem principu kot navadna finska, le z izjemo, da je zrak odišavljen z raznimi aromatičnimi dišavami.

Dišave blagodejno vplivajo na vaše razpoloženje, prav tako pa nekatere intenzivno očistijo dihalne poti in pomagajo do hitrejšega okrevanja pri raznih manjših dihalnih obolenjih.

Naša aroma savna sprejme od 4 do 6 oseb.

Zmanjšuje utrujenost, sprosti um in telo ter odpravlja stres.

Povečuje vitalnost, fizično in psihično ravnotežje ter izboljšuje prožnost kože. Poškodbe mišic in vezi se bodo zaradi zdravilnega globinskega delovanja toplote hitreje odpravile. Infrardeča savna se pojavlja predvsem v zadnjem času. Uporabljajo jo v zdravstvene namene v zdraviliščih in bolnišnicah. Razlika med klasičnimi in infrardečimi savnami je v tem, da je pri klasičnih savnah prevodnik toplote zrak, pri infrardečih pa infrardeča toplota. Izločanje strupov v infrardeči kabini je trikrat večja kot v klasičnih savnah.

Naša infra savna sprejme do 2 osebi.

Privoščite si masažo

V našem centru vam nudimo več različnih vrst masaž.

Klasične masaža je spretnost, ki se je lahko vsakdo nauči, saj je v bistvu nekaj, kar nagonsko počnemo vsi. Če smo utrujeni ali če se nas loteva glavobol, se gladimo po čelu, če hočemo potolažiti otroka, ga potrepljamo po rami, prijatelja primemo za roko in boleče mesto samodejno podrgnemo.

Za utemeljitelja klasične masaže velja Šved Per Henerik Ling (1776-1839). Razvil je tehniko, ki jo danes imenujemo švedska masaža. V njej je združil svoje znanje o gimnastiki in fiziologiji ter kitajske, egipčanske, grške in rimske tehnike.

Klasična masaža je masaža celega telesa, kjer gre za sistematično obliko dotikanja, ki vzbuja ugodje in izboljšuje zdravje. Zajema masažne tehnike gladenja, gnetenja, vtiranja, udarjanja in tresenja. Učinki masaže so telesne in duševne narave. Z masažo izboljšujemo splošno počutje, vplivamo na kožo, skeletne mišice, krvni obtok, tok limfe, sklepe in obsklepne mišice, podkožno maščobno tkivo, živčni sistem in na duševno počutje.

Klasična masaža je na severu Evrope zelo priljubljena pri odpravljanju bolečin, pri nas pa je cenjena predvsem zaradi sproščujočega učinka, čeprav tudi zdravilnega ne gre zanemariti. Ena izmed prednosti masaže je v tem, da jo je prav tako prijetno dajati kot prejemati. Dokazano je, da gladenje domače živali človeka sprošča in znižuje krvni tlak. Gladenje človeka ima enak učinek.

Izbirate lahko med masažama CELO TELO ali DELNO

Kitajska tradicionalna medicinsko manualno (ročna) masaža, kraljica vseh masaž. Združuje tehnike: klasične ročne masaže, refleksne masaže dlani in stopal, shiatsu masaže, masažo obraza, relaksacijsko masažo, anticelulitno masažo, športno masažo in ne nazadnje tradicionalno, cca pet tisoč let staro, tehniko kitajskega zdravljenja.

Tuina je starodavna oblika terapije, ki preprečuje in zdravi bolezni z uporabo manualnih metod oziroma ročnih tehnik, z namenom odpraviti zastoje v tokovih meridiana.

Zaradi svoje učinkovitosti je Tuina biser vzhodnjaške medicine. Tradicionalna kitajska medicina s ukvarja s človekom in njegovim fenomenom življenja, predvsem s stališča pretoka življenske energije, ki jo imenujejo Qi. To je energija, ki nas živi, ki je vseobsegajoča, povsod in v vsem. Dana nam je z rojstvom, vdihujemo jo z zrakom, uživamo s hrano, se kopamo z njo v vodi in jo črpamo iz toplote in svetlobe sonca. Poti po katerih se energija pretaka imenujemo meridiani in potekajo vzdolž celega telesa. Skozi telo teče šest parov meridianov in en par središčnega kanala.Vsak meridian oskrbuje z energijo odgovarjajoč organ. Človek je zdrav, kadar so energetski kanali popolnoma prehodni in kadar sta meridiana v paru med seboj usklajena.

Namen TUINA masaže je odpravljanje vzrokov nastale bolezni, ki so jo povzročili zunanji ali notranji faktorji ali kombinacija enih in drugih.
Pred vsemi temi dejavniki in stresom se telo samodejno brani in s tem povzroči blokade v pretoku energije in kasneje povzroči bolečine, okvare posameznih organov, zmanjšuje se imuniteta in pojavi se bolezen.

TUINA masaža je tehnika ptiskanja, gladenja, stiskanja in pritiskov na akupresurne točke z namenom odstraniti blokade v pretoku energije, in telesu omogočiti, da ponovno ustvari ravnovesje in s tem prepreči proces nastajanja bolezni. V primeru, da je bolezen že nastala, terapevt krepi ali sprošča energijo, jo razporeja znotraj telesa in tako ponovno vzpostavlja ravnovesje. Le, ko je naše fizično telo uravnoteženo in zdravo, so zdrava tudi naša čustva in misli.

S pomočjo TUI-NA masaže delujemo na telo preventivno, zelo uspešna pa je tudi pri hitrejšem okrevanju po poškodbah, v lajšanju bolečin in odpravljanju različnih depresivnih stanj in posledic stresa.
Sama tehnika dotika in posebnih gibov je zelo prijetna in sproščujoča in pomaga preprečiti ali odstraniti marsikatero težavo, ki nas ovira, da bi živeli in delali v harmoniji sami s seboj in svetom v katerem živimo.

Izbirate lahko med masažama CELO TELO ali le DELNA MASAŽA TELESA

Športna masaža vam z močnejšo masažno tehniko povrne elastičnost, boljšo prekrvavitev in tonus vaših mišic in kože. Primerna je za športnike kot tudi vse ostale s poškodbami nastalimi zaradi nepravilnih gibov, dela, športa ali rekreacije.

Izbirate lahko med masažo CELEGA TELESA ali DELNO MASAŽO TELESA